Vooruitkijken

Op het moment dat ik dit schrijf, 14 januari 2022, hebben we al een aantal dagen last gehad van mist. Mist die de hele dag blijft hangen, door de rustige atmosfeer in de lucht. Mist vertroebelt ons zicht. De mist verdwijnt als er wind in de atmosfeer komt. Dan blaast die de mist weg. 

Ons leven is druk, en er gebeurt van alles. We weten niet precies hoe ons leven er volgende week uitziet, laat staan over een jaar. Ook maken we ons druk. We kijken naar van alles en richten onze aandacht op van alles. Maar ons zicht is belemmerd en we kunnen niet ver vooruitkijken. Er is sprake van een zekere “mist” in onze levens-atmosfeer. 

De Bijbel zegt in Hebreeën 12 vers 2: Laat ons oog alleen gericht zijn op Jezus. – En weet je wat nodig is om je ogen op Jezus te richten en Hem te ontmoeten? Een rustig moment waarin Gods Geest in onze levens-atmosfeer kan waaien. En omdat onze levens-atmosfeer niet altijd rustig is moeten we ervoor kiezen om een rustig moment te nemen, even niets doen, tijd nemen voor overpeinzing. En niet kijken naar wat er allemaal om ons heen gebeurt, maar kijken naar Jezus. En Zijn geest de ruimte geven om te waaien in ons leven. 

Weet je, wanneer je die tijd regelmatig neemt, verandert je leven niet gelijk drastisch. Maar dan kom je wel tot de ontdekking dat je minder last hebt van “mist” in je levens-atmosfeer. En meer zicht hebt op Jezus en op je leven. 

Neem de komende week eens een langere tijd, minimaal twee uur, om met God te zijn. Doe dit op een manier die bij jou past. Telefoon uit, steek een kaars aan en wees stil, of wandel in de natuur en luister naar God. Neem echt even meer tijd, om je gedachten stil te laten worden. En dank God dan voor wie Hij is, en vraag God om tot jou te spreken. 

Meer inspiratie

Blog

He lives in you

Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn geweest om één van Jezus’ leerlingen te zijn? Probeer je in te denken: drie jaar lang trek je met

Lees verder »
Blog

Een universele boodschap

De boodschap van de Bijbel is dat God alle volken op het oog heeft. Dat alles en iedereen omvattende karakter van het evangelie van Jezus Christus komt bij de evangelist

Lees verder »
Blog

Wie zeggen jullie dat ik ben?

De vraag naar wie Jezus is, wordt geregeld gesteld tijdens gesprekken met studenten. Bij het gespreksspel ‘Perspective’, heb je bij deze vraag de keuze uit vijf verschillende antwoorden, namelijk Jezus

Lees verder »