God is de pro, ik sta tot zijn dienst

Storytime! Mark vertelt wat het met hem en zijn geloof heeft gedaan toen hij over de drempel stapte en meeging de campus op.

”In eerste instantie had ik niet zoveel zin. Mensen aanspreken, dat voelt een beetje ongemakkelijk. Ik ben zelf wat verlegen. Zoiets outgoing leek me niet iets voor mij. Maar de eerste keren kun je gewoon met iemand mee die ervaring heeft. En op een gegeven moment ga je je zelf steeds comfortabeler voelen. God is de Pro, ik sta tot Zijn dienst. Eén van de eerste keren dat iemand echt interesse had is me bijgebleven.

De jongen vroeg ‘Wat is het doel van dit gesprek? Is dit om me te bekeren?’ We hebben toen over de kerk gesproken. We vroegen hem of hij wel eens was geweest? Heel soms, zei hij. Vind je het leuk om nog eens (mee) te gaan? Dat wou hij wel. Bijzonder! Wat mogelijk daaraan bijgedragen heeft is dat we heel casual beginnen.

Het voeren van deze gesprekken zet me ook zelf wel aan het denken. In een van de gesprekken vroeg eén van die jongens aan ons: hoe kijken jullie naar deze onderwerpen? En naar het geloof in het algemeen? Ik vond het best lastig om dat uit te leggen. Dit was een eyeopener voor mijzelf. Hoe kan ik dat kort maar toch volledig uitleggen? En waarom?! Dat wist ik al helemaal niet. Eindresultaat is dat ik zelf sterker in mijn geloof ben gaan staan.”

Mocht je zelf twijfelen, dan heeft Mark nog wel een paar bemoedigende woorden voor je; ”Als je het nog niet hebt geprobeerd, kun je nog niet weten of het iets voor je is. Dus gewoon proberen! Als je met een ander mee kan, laat diegene wel zien hoe je zo’n gesprek voert. Ik zag het eerst ook niet zitten maar ben toch gegaan en het bleek waardevol te zijn. Wat mij betreft is het ook niet alleen voor ‘super christenen’. “

Meer inspiratie

Blog

He lives in you

Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn geweest om één van Jezus’ leerlingen te zijn? Probeer je in te denken: drie jaar lang trek je met

Lees verder »
Blog

Een universele boodschap

De boodschap van de Bijbel is dat God alle volken op het oog heeft. Dat alles en iedereen omvattende karakter van het evangelie van Jezus Christus komt bij de evangelist

Lees verder »
Blog

Wie zeggen jullie dat ik ben?

De vraag naar wie Jezus is, wordt geregeld gesteld tijdens gesprekken met studenten. Bij het gespreksspel ‘Perspective’, heb je bij deze vraag de keuze uit vijf verschillende antwoorden, namelijk Jezus

Lees verder »
Blog

Herstellers

In zijn boek ‘Herstellers’ beschrijft Gabe Lyons drie globale groepen christenen.   – De Diehards gaan volop voor het evangelie en bewegen vooral binnen de christelijke bubbels.  – De Mengers willen niet

Lees verder »