Prijs betalen om Jezus te volgen

In mijn vorige column half januari schreef ik over vooruit kijken. Tijd nemen met God om een heldere levens-atmosfeer te hebben en Jezus te volgen. Niemand wist toen dat we nu in een heel andere situatie zouden leven. En hoe hard hebben we het nu nodig om tijd te nemen met God om goed zicht te houden op Jezus en op ons leven.

De oorlog die is ontstaan in Europa heeft op vele manieren invloed op ons leven. Maar nog veel meer in de levens van hen die in Oekraïne of Rusland leven. En juist die gelovigen daar kunnen ons gebed meer dan wat dan ook gebruiken. Zij staan voor moeilijke keuzes, zoals blijven of weggaan, meevechten of juist niet. Wat moeten zij bidden? Bidden zij voor hun vijanden? En hoe dan?

Ik vond het wel heftig en dichtbij komen toen ik in een zoom-call zat met een collega uit de Oekraïne die het laatste kwartier weg moest, omdat hij de schuilkelder in moest. Wat zou ik doen, als ik nu in de Oekraïne zou leven? Wat zou jij doen?

Jezus zegt dat wij alles moeten achter laten om Hem te volgen. Hij gaf zijn leven voor ons. Zijn wij bereid ons leven te geven om Hem te volgen?

Mijn gebed voor mezelf, voor jou en voor onze broeders en zusters die waar dan ook in oorlog leven is: “Mag de God van de vrede je vullen met zijn vrede, altijd, in elke situatie, zodat je wijsheid en inzicht hebt om Hem te volgen.”

Meer inspiratie

Blog

He lives in you

Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn geweest om één van Jezus’ leerlingen te zijn? Probeer je in te denken: drie jaar lang trek je met

Lees verder »
Blog

Een universele boodschap

De boodschap van de Bijbel is dat God alle volken op het oog heeft. Dat alles en iedereen omvattende karakter van het evangelie van Jezus Christus komt bij de evangelist

Lees verder »
Blog

Wie zeggen jullie dat ik ben?

De vraag naar wie Jezus is, wordt geregeld gesteld tijdens gesprekken met studenten. Bij het gespreksspel ‘Perspective’, heb je bij deze vraag de keuze uit vijf verschillende antwoorden, namelijk Jezus

Lees verder »