Ondertussen bij onze Zuiderburen

Het was toch ruim 4 jaar geleden dat we in het centrum van Antwerpen aan het wachten waren op ‘Summergirl_43’, ‘Maaayyzz’ en andere studenten. We kenden alleen de namen van hun Instagram accounts, maar dit waren wel de namen van studenten die naar onze meeting zouden komen, een meeting waarin we kennis zouden maken en meer zouden vertellen over StudentLife.  

Nu ging en gaat het natuurlijk niet om StudentLife. Het gaat om het volgen van Jezus en het maken van discipelen. Een belangrijk onderdeel van het maken van discipelen is het in gesprek zijn met anderen over Hem, over Jezus. In gesprek zijn dus – niet preken en ook niet alleen maar empatisch luisteren en nooit je mond opendoen. Maar goed, ik dwaal af.  

“Hoe ben jij een discipel en hoe maak jij discipelen van Jezus in je leven momenteel?”

We hadden dus een meeting met studenten uit Antwerpen, vier jaar geleden en hebben in die tijd langer opgetrokken met een aantal studenten om hen te helpen groeien in geloof en het maken van discipelen.  

Fast forward naar 2021: ik ben in gesprek met een collega uit Antwerpen die werkt onder young professionals. Hij had het over een jonge gedreven man, met een duidelijke visie en heldere stappen om zijn visie na te jagen. Zo’n jonge gast kende ik ook! Niet Summergirl_43 of Maayyzz, maar Patrick.  

Na drie vragen van mijn kant wist ik het zeker: mijn Antwerpse collega heeft het over Patrick. Die had ik lang niet gesproken zeg! Gelukkig reageerde hij snel via WhatsApp en een paar dagen later zaten we aan de telefoon. Wat was het geweldig om Patrick weer te spreken. Hij zag er goed uit, had inmiddels een eigen bedrijfje opgezet als consultant en wist inderdaad waar hij heen wilde.  

Ik heb hem toen toch maar de vraag gesteld die sommigen lijken te vergeten na het afstuderen:  

“Hoe ben jij een discipel en hoe maak jij discipelen van Jezus in je leven momenteel?” 

Patrick vond deze vraag niet heel makkelijk te beantwoorden, net zoals vele anderen, maar zijn verlangen geeft mij hoop. Het vuur voor Jezus was nog altijd zichtbaar en als je Patrick leerde kennen, dan wist je al snel dat hij een volgeling van Jezus was. 

Hoe is dat bij jou? 

Meer inspiratie

Blog

He lives in you

Heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn geweest om één van Jezus’ leerlingen te zijn? Probeer je in te denken: drie jaar lang trek je met

Lees verder »
Blog

Een universele boodschap

De boodschap van de Bijbel is dat God alle volken op het oog heeft. Dat alles en iedereen omvattende karakter van het evangelie van Jezus Christus komt bij de evangelist

Lees verder »
Blog

Wie zeggen jullie dat ik ben?

De vraag naar wie Jezus is, wordt geregeld gesteld tijdens gesprekken met studenten. Bij het gespreksspel ‘Perspective’, heb je bij deze vraag de keuze uit vijf verschillende antwoorden, namelijk Jezus

Lees verder »