Er is hoop

“Dit jaar is het jaar van hoop”, zo sprak Mark Rutte. Een aantal christelijke leiders belegden een dienst met elkaar om “hoop over Nederland uit te spreken”. Wat is hoop eigenlijk, en welke plek heeft hoop bij christenen?

Hoop is in het dagelijks leven iets wat in de toekomst ligt, en waar je niet zeker van bent of dat wel of niet gebeurt. “Ik ben verkouden, ik hoop dat het geen corona is.” “We gaan morgen lekker wandelen, ik hoop op mooi weer.”

Hoop doet leven zeggen ze. Meestal bedoelen we dan dat er iets moois in de toekomst ligt waar we naar uit kunnen kijken en wat reden geeft om te leven. Maar het is niet zeker.

Bijbelse hoop is sterker. Het is een zeker weten. Als we hier op aarde sterven, stopt het leven niet. Ik heb het nog nooit gezien, en toch weet ik het zeker. Het is een vast vertrouwen dat het zo zal zijn of zal gaan gebeuren.

Wij worden opgeroepen te vertellen aan anderen van de hoop die in ons is. Welke hoop? Dat God in alle omstandigheden bij ons is, ons zal helpen en een geweldige toekomst heeft voor ons. Hoop dat God in kan grijpen in onze levens, dat Hij wonderen doet. Gewoon kleine alledaagse zaken. Ik merk dat in mijn leven, en dat mag ik vertellen aan anderen. Niet voor eigen winst, maar tot eer van God.

Ten slotte denk ik bij “hoop” vooral aan onze toekomst in Jezus Christus, die zeker en vast is, omdat Hij is opgestaan en de macht van de zonde heeft overwonnen.

Wat kan jij de komende weken over hoop delen met anderen?

Meer inspiratie

Blog

Ondertussen bij onze Zuiderburen

Het was toch ruim 4 jaar geleden dat we in het centrum van Antwerpen aan het wachten waren op ‘Summergirl_43’, ‘Maaayyzz’ en andere studenten. We kenden alleen de namen van hun Instagram accounts,

Lees verder »
Blog

De liefde van Christus

2 Korintiërs 5 vers 14: Wat ons drijft is de liefde van Christus. Afgelopen weken zijn mij meerdere beelden bijgebleven. Allereerst de beelden vanuit Kabul, al die mensen die angst

Lees verder »
Blog

Moeilijk bibberen in de zon

Het is zwart-wit, maar niet ouderwets, gebekt met een snaveltje, maar kan niet vliegen. Rara, over welk dier heb ik het? En als je het weet, de volgende vraag: hoe spreek je dat uit? 

Lees verder »