Home | Resources | Gesprekstools | Vragenlijst

Vragenlijst

Daar sta je dan. Op je school, met een verlangen om Gods liefde te delen met je klasgenoten en je vrienden. Hoe doe je dat?

Ee simpele en praktische tool die je kunt gebruiken om met mensen in gesprek te komen is een vragenlijst. Een simpel A4'tje met een stuk of tien vragen over wat iemand gelooft en wat hij of zij belangrijk vindt in het leven. Je start dus met het stellen van vragen om vervolgens een gesprek te hebben.

Als je met een vragenlijst op iemand afstapt die rustig ergens zit op de universiteit, kun je bijvoorbeeld zeggen:

“Hoi, ik vind het interessant om met anderen in gesprek te zijn en te horen wat ze geloven en wat ze belangrijk vinden in hun leven. Vind je het interessant om hier een paar vragen over te beantwoorden?”

Mocht de andere persoon wel zin hebben in een gesprek, dan stel je je verder voor en ga je samen de vragenlijst door.

 

Eerst vragen en luisteren, dan het gesprek aangaan

Probeer niet direct je eigen verhaal te vertellen, maar luister ook echt wat hij of zij zegt, en vraag erover door. Natuurlijk kun je ook jouw eigen mening en gedachten delen, maar probeer dan wel aan te voelen of er ruimte voor is. Een laatste vraag die je kunt stellen is, of iemand God persoonlijk zou willen leren kennen als dat mogelijk was. Dit is een mooie manier om te peilen waar iemand staat in zijn of haar zoektocht.

Als je de vragenlijst hebt doorgenomen, bedank je de deelnemer en is het goed om te vragen of hij of zij nog vragen heeft voor jou. Soms leidt dit tot geweldige mogelijkheden om iets van het evangelie te delen of om je getuigenis te vertellen.

 

Als je merkt dat iemand geïnteresseerd is en meer wil weten is het altijd mooi om een passende uitdaging mee te geven.

Download hier de vragenlijst:

Vragenlijst naar geloof onder studenten

Heb je meer vragen? Stuur een berichtje

  • We gebruiken je gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen, klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.